onsdag den 17. oktober 2007

Ting nr. 23

Det var så det. Er ked af forsinkelsen, for det var meget sjovere at lave 23 Ting, da alle var i gang på forskellige stadier.
Og det er noget af det, der har kendetegnet 23 Ting, at det har været sjovt. Og det er jo også det der kendetegner de unges tilgang til alle de nye ting: at det skal være sjovt samtidig med at det kan bruges til noget.
Jeg har brugt flere af tingene i privaten og især wikipedia (engelsk udgave) i arbejdet. Jeg er overrasket (og bekymret) over alle de mange emner jeg har kunnet finde noget om her, hvor jeg gav op i de traditionelle værker.
I det hele taget giver vores faldende besøgs- og udlånstal anledning til reflektioner over vores rolle de kommende år. Kendskab til alle de mange muligheder på Nettet er en absolut forudsætning for at kunne levere varen.
Men der er store paradokser i samfundet. For samtidig med at børn næsten bliver født med en pda i hånden, så er der en voksende del af den voksne befolkning, som nu og fremover bliver kategoriseret som "digitale analfabeter". De er ikke i stand til at bruge alle de former for offentlig selvbetjening, som bliver et krav lige om lidt.
Næste stop er borger.dk - håber også at det bliver bare en lille smule sjovt ;-)

Ingen kommentarer: